Tuinstraat 25, 5611 PL Eindhoven

Telefoon: 040 243 85 25

Wij geven gratis advies over al uw vragen over uw kunstgebit!

Wij zorgen voor alle reparaties en maken nieuwe kunstgebitten én klikgebitten.

Onderhoud aan gebit

[su_list icon="icon: check" icon_color="#009fe3"]

  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • In 5 afspraken een nieuw kunstgebit
  • Indien nodig binnen 1 week

[/su_list]

Onderhoud aan gebit

Hoe onderhoud ik mijn gebitsprothese?

Het dagelijk schoonmaken van het kunstgebit.
Onderhoud aan gebit doet u door onder andere uw gebit zorgvuldig na iedere maaltijd te reinigen. Gebruik een speciale protheseborstel met water en afwasmiddel of vloeibaar prothese reiniger om etensresten te verwijderen. Gebruik géén tandpasta, dit schuurt!! Hierdoor is de kans groot dat er plaque op het kunstgebit en steg blijft zitten. Een goed gereinigde prothese voelt glad aan. Om te voorkomen dat uw kunstgebit stuk valt in de wasbak tijdens het reinigen kunt u uw wasbak deels vullen met water en het kunstgebit daarboven schoonmaken. Het reinigen boven een dubbelgevouwen handdoek op de wasbak is ook een goede manier om schade te voorkomen.

Tip: U kunt ‘Corega fresh cleanse 0f Ecosym’ gebruiken voor het reinigen van uw kunstgebit, dit middel heeft een bacteriedodende werking. Een uurtje in de natuurazijn lost tandsteen op. Spoel en [zachte] borstel het kunstgebit goed af alvorens u het weer in de mond doet.
Let op: Leg uw kunstgebit nooit in heet water (warmer dan 50 graden celsius) en gebruik uitsluitend reinigingsmiddelen die hiervoor gemaakt zijn, tenzij anders is aangegeven. Gebruik geen bleekwater of schuurmiddelen, want hiermee beschadigd u de prothese en blijft er waarschijnlijk makkelijker vuil achter “bacteriën”

Het tandvlees
Wanneer u het tandvlees niet goed poetst, kan dit een ontsteking in uw mond veroorzaken. U kunt dit voorkomen door uw tandvlees minstens één keer per dag te masseren met een zachte tandenborstel met tandpasta. Hierbij gaat u als volgt te werk, poets met de zachte tandenborstel voorzichtig uw kaken en de overgang van de kaak naar de wangen. Maak vervolgens ook uw gehemelte schoon.

Slapen met of zonder kustgebit
Het advies is om uw prothese ‘s avonds uit te doen voordat u gaat slapen. Op die manier geeft u uw kaken rust. Wanneer u tijdens uw nachtrust uw kaken klemt of knarst, zorgt dit voor onnodig veel druk op de kaken. Tevens kan dit extra slijtage opleveren van de tanden en kiezen en de kaak kan hierdoor sneller slinken. Wanneer u uw gebit niet in heeft, bewaar het dan altijd in vers water met bv. Ecosym.

Laat uw gebitsprothese ieder jaar gratis controleren

Beste lezer,

Middels dit bericht willen wij u ervan op de hoogte brengen dat onze werkzaamheden zijn overgenomen door Tandartsenpraktijk Atlas Eindhoven.

Klik hier om direct naar de website van de praktijk te gaan.


Dit zal sluiten in 0 seconden